Politika privatnosti i pravni uvjeti korištenja sadržaja internetskih stranica Terrible Creations d.o.o. – http://enigmarium.hr 

Sadržaj web stranica http://enigmarium.hr (tekstovi, grafički elementi, fotografije, videomaterijali, zaštitni znakovi i drugi oblici sadržaja, njegove podloge), dizajn stranica i ostali elementi vlasništvo su Enigmarium® d.o.o., Dunajska cesta 76, Ljubljana, kojeg u Hrvatskoj zastupaju Terrible Creations d.o.o. (Enigmarium® Zagreb) i Escape Room d.o.o. (Enigmarium® Pula) , u daljnjem tekstu: Enigmarium®, zaštićeno propisima prava intelektualnog vlasništva.

Suglasnost

Informacije objavljene na ovim web stranicama posjetitelji stranica mogu koristiti za osobne nekomercijalne potrebe. Snimanje podataka i informacija, djelomično ili u cijelosti, na bilo koji medij za pohranu podatka, kao i reproduciranje istih, njihovo emitiranje ili korištenje u trgovačke, komercijalne svrhe, nije dopušteno bez prethodnog pisanog pristanka Enigmarium®.

Do zakonom predviđenih ograničenja Enigmarium® ne odgovara za bilo kakvu slučajnu, izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale kao rezultat upotrebe ili nemogućnosti upotrebe bilo koje od informacija dostupnih na ovim web stranicama.

Objavljene informacije smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, bez jamstva potpune točnosti i cjelovitosti u svako vrijeme. Enigmarium®, nadalje, pridržava pravo izmjene sadržaja objavljenih na ovim web stranicama u bilo koje vrijeme, po vlastitoj procjeni i bez prethodne najave.

Prihvaćanje

Korištenjem web stranica Enigmarium® kao Korisnik prihvaćate pravne Uvjete korištenja i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ovih stranica.

Isključivo su hrvatski sudovi nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetnih stranica ili u vezi s njima.

Korištenjem ovih web stranica Korisnik ujedno izjavljuje da je ovlašten i ima pravo prihvatiti ove Uvjete korištenja te da kao ugovorna strana razumije i prihvaća Uvjete korištenja, kao i rizike vezane uz njihovu upotrebu. U slučaju pitanja ili dvojbi u vezi s ovim dokumentom molimo da nam se javite na info@enigmarium.hr.

Izjava o zaštiti privatnosti na internetskim stranicama http://enigmarium.hr

Enigmarium® poštuje vašu privatnost i temelji svoje web-stranice na tehnologijama koje daju bolje i sigurnije online iskustvo.

Upotrebom http://enigmarium.hr suglasni ste s načinom prikupljanja i upotrebe podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

Putem web-stranica http://enigmarium.hr moguće je prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: ime i prezime, e-mail adresa, kućna ili poslovna adresa, telefonski broj. Enigmarium® ne prikuplja osobne podatke poput: rase, nacionalnosti, religije ili političkih uvjerenja.

Za svrhu prikupljanja podataka u vezi sa statistikom posjećenosti web-stranica automatski se prikupljaju informacije povezane s njima koje mogu sadržavati IP adresu, vrstu web-preglednika, nazive domena, vrijeme pristupa, web-stranice s kojih je pristupano, i slične podatke koji se uobičajeno prikupljaju u svrhu statistike web-stranica.

Upotreba vaših osobnih podataka

Enigmarium® na ovom web-mjestu može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke kako bi održao funkcionalnost web-stranica i omogućio usluge koje korisnici traže. Enigmarium® također može upotrebljavati osobne podatke kako bi obavijestio o novim i zanimljivim uslugama Enigmariuma®. Uvijek se možete odjaviti s primanja takvih obavijesti.

Enigmarium® ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Enigmarium® može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: izrade statističke analize, omogućivanja korisničke potpore, organizacije dostave ili sličnih potreba. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je upotreba vaših osobnih podataka (osim za svrhu pružanja usluga Enigmarium®), uz obvezu zadržavanja povjerljivosti.

Primjena kolačića

Na web-stranicama http://enigmarium.hr koriste se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika/posjetitelja smješta web-poslužitelj kojim se posjetitelj koristi. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita web-odredište koje je posjetio, koje potom šalje podatke pregledniku koji zatim izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj web-odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega te se tako korisnicima pruža više online mogućnosti i bolji korisnički doživljaj. Kolačići koji se pohranjuju mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta web-stranicama), odnosno trajni kolačići koji na računalu posjetitelja ostaju pohranjeni i nakon posjeta. Kolačići se koriste za funkcioniranje svih značajki web-mjesta i boljeg korisničkog iskustva.

Stranice http://enigmarium.hr služe se Google Analytics statistikom. Pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics. Tim kolačićima http://enigmarium.hr koristi se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših web-stranica. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

U Google Analytics sustavu uključena je opcija display oglašavanja putem Google AdWordsa. Korištenjem Ads Settings opcije na: https://www.google.com/settings/ads, posjetitelji se mogu isključiti iz Google Analytics za Display Oglašavanje i prilagoditi Google Display Network oglase.

Sprječavanje kolačića

Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe našeg web-mjesta i njegovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki ovih stranica ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Enigmarium® zadržava pravo izmjene ove Izjave i pravila o kolačićima u bilo kojem trenutku te stoga preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Zagreb, 21.03.2016.