Slovenski planinski muzej u mjestu Mojstrana kod Kranjske gore predstavio je inovativnu novost na području igrifikacije – razigrano iskustvo imena “Bijeg u sklonište”. Projekt je izradio i odradio Enigmarium®!

Ekipa Slovenskog planinskog muzeja znala je prepoznati želje svojih posjetitelja. Stalnu postavu muzeja obogatili su pričom s interaktivnim izazovima. Pozitivne reakcije oduševljenih posjetitelja potakli su ih na veliki korak naprijed – igrifikaciji muzejskog eksponata BIVAK II (pravo sklonište sagrađeno još 1936.).

Za osmišljavanje i realizaciju igrificiranog doživljaja “bijeg u sklonište” pozvali su nas, pionire i trendsetere u escape room djelatnosti i igrifikaciji u turizmu. Mi u Enigmarium®u smo najsretniji kada imamo mogućnost razviti nešto kreativno i novo u svjetskim razmjerima – kao naš raniji inovativni podvig Escape Igloo® – pa smo našu kreativnost iskoristili da kreiramo koncept igre kao i izvedbu igrificiranog bijega u sklonište.

Pažnja! Ovo nije klasičan “escape room”, gdje moderatori (gamemasteri) nadgledaju igru i postavljaju sobu, već igrači na inovativan način prolaze kroz igru, način koji smo razvili posebno za ovaj projekt.

Do skloništa se treba probiti rješavanjem četiri izazova koji su povezani s planinarskim vještinama! Na taj način posjetitelji osim super zabave nauče i osobno iskuse koristiti prave planinarske vještine koje je potrebno znati u planinama. Znate i sami:

Planine su nepredvidljive.
Vrijeme se lako za čas promijeni.
Približava se nevrijeme i rješenje je samo jedno:

BIJEG U SKLONIŠTE!

Možete li pronaći skrivene kodove? Možete li izbjeći zamke i provalije? Hoćete li pronaći sklonište i spas od oluje?
Svaki put ima svoju priču.
Kakva će biti vaša?

Ako vas put oddovede u Kranjsku goru, svakako navratite u Slovenski planinski muzeju u Mojstrani i upustite se u zabavnu pustolovinu i inovaciju na području igrifikacije muzeja!