Koji je broj osoba idealan za room escape iskustvo?

Često dobivamo upite je li naš escape room za 6 osoba, za 7 osoba, za 8 osoba. Postoji li escape room za više od 5 osoba itd…

Naravno da se fizički u igru može utrpati toliki broj ljudi, no to ne želimo raditi. Zašto?

Glavni cilj escape rooma je zabava i izvrsno iskustvo tijekom i doživljaj poslije igranja, i prema našem dugogodišnjem iskustvu (i već 20 izrađenih, unikatnih soba) igrači postižu najveću razinu zadovoljstva kad igraju u manjim skupinama: dvije do pet osoba. To je ujedno i odgovor koji je idealan broj za room escape koncept kakav trenutno poznajemo.

U manjoj grupi se najbolje surađuje i najlakše komunicira te svi igrači ravnopravno sudjeluju u rješavanju zadataka i na kraju u potpunosti dožive cijelu priču na kojoj je bazirana soba. Zato uvijek preporučamo da u slučaju 6, 7, 8 ili više osoba radije vas podijelimo u dvije skupine – svaka grupa pritom igra svoju sobu. Na taj način se ekipe mogu i međusobno natjecati. Naši gamemasteri mogu pomoći kod izvlačenja sudionika.

U iznimnim slučajevima znamo omogućiti igranje šest osoba u jednoj sobi, ali uvijek ćemo im preporučiti da će biti bolji doživljaj ako ih ide 5 osoba ili ako se grupa podijeli pa igraju istovremeno dvije sobe.

Sad kad ste saznali koji broj igrača je najbolji za escape room – sakupite ekipu i dođite na igranje u neku od naših soba!